Срутване в тунел „Железница“, има затрупани (обновена)

от Bulgaria TV Newsroom

Четирима работници са затрупани в тунел „Железница“ край Симитли. По първоначална информация, двама от работниците вече са извадени и транспортирани в Благоевградската болница, съобщава БНТ.

Към тунел „Железница“ пътуват министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на АПИ Георги Терзийски.

Тунелът се строи в момента, като е предвидено 2 километра тръби да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна.

При стартирането на строежа на тунела стана ясно, че работниците се трудят в тунела 24 часа, на три смени. Предвидено е в съоръжението освен пътните платна, да бъдат изградени и автомобилни преходи, които ще се използват само при аварийни ситуации.

Наред с това съоръжението ще разполага и с пешеходни преходи. Освен това вътре ще има автомобилна връзка, която ще се използва само от Спешна помощ и Пожарната.

Очаква се тунелът да бъде завършен през пролетта на следващата година, а през март 2022 г. трябва да бъде приключено и строителството на целия ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More