„Преследвачът“ – петият трилър от световната бестселър поредица на Ларш Кеплер

от Bulgaria TV Newsroom

Шведският тандем отново провокира читателите с мрачна, сложна и смразяващо интелигентна история

По-малко от година след излизането на „ Пясъчния човек “, „ Ентусиаст “ издава разтърсващия пети психотрилър от бестселър поредицата на скандинавското дуо Ларш Кеплер . „ Преследвачът “, превърнал се в роман №1 по продажби в родната Швеция в годината на публикуването си, е дълбоко интуитивна история, която се гмурка до дълбините на човешкото подсъзнание и изплува с разказ за обсебваща любов, секс и вледеняващи обрати.

Книгите на Александър и Александра Андорил – съпрузите, стоящи зад псевдонима Ларш Кеплер, са преведени на над 40 езика и са продадени в тираж от над 15 милиона екземпляра по целия свят. В центъра на всяка от седемте части от смразяващата им поредица са разследванията на детектив Юна Лина. Неговият находчив ум и нетрадиционен подход се превръщат в незаменима част от разплитането на всеки случай. До този момент.

В „Преследвачът“ гениалният инспектор е в неизвестност от повече от година и е смятан за мъртъв. Как обаче от Отдела за криминални разследвания в Стокхолм ще се справят с поредното ужасяващо разследване без неговото участие? В полицията е получено видео, показващо млада жена, която е в дома си и очевидно не подозира, че някой я наблюдава.

Никой не приема сериозно този запис. Докато съпругът ѝ не открива мъртвото ѝ тяло. Когато пристига следващото видео, детектив Марго Силвърман отчаяно се опитва да идентифицира жертвата. Но е твърде късно. Защото по времето, когато записът е изпратен, убиецът е вече в дома ѝ.

Скоро Стокхолм е в хватката на ужаса. Коя е следващата мишена на Преследвача?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More