Меркел обяви курс към връщане в нормален режим

от Bulgaria TV

Германия се подготвя за пълно завръщане към нормалния ритъм на живот. Правителството на канцлера Ангела Меркел и 16-те министър-председатели на федералните провинции се договориха да отворят всички магазини и да се възобновят аматьорските спортни мероприятия на открито при определени условия.

„Днес можем да кажем, че първата фаза на пандемията е вече зад гърба ни. Но не бива да забравяме, че заразата не е отминала и че ще живеем още дълго с този вирус“. С тези думи канцлерът Ангела Меркел обяви отхлабването на ограничителните мерки.

Тя обаче изрично подчерта, че ограниченията в контактите остават в сила. Заради различното ниво на заразата в отделните провинции техните правителства ще решават поотделно за следващите стъпки. При увеличение на броя заразени с новия коронавирус ограниченията отново ще влязат в сила. Прагът за това е повече от 50 новозаразени на 100 хиляди души в рамките на седмица, предаде БНР.

В основен спор се превърна футболното първенство. За неговото подновяване настояват футболните клубове, а канцлерът Ангела Меркел, известен футболен фен, е резервирана. Неясно остава дали мачовете в първа и втора Бундеслига ще бъдат подновени в средата на месеца без публика.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More